NieuwsMagazine

Op naar de 25!

TestNetVoor het voorjaarsmagazine hebben we een vraag uitgezet bij oud leden  We willen graag een aantal reacties en verhalen opnemen over hun lidmaatschap van TestNet, omdat de vereniging dit jaar twintig jaar bestaat.

Als voorproefje alvast een enthousiaste reactie van Gerard Kruijff:

‘Ik ben twintig jaar geleden lid geworden van TestNet, echt in de beginperiode van de club. Dat was, wat testen betreft, een spannende periode; het vakgebied moest zich een positie verwerven in de IT-wereld. Testen was toen niet zo vanzelfsprekend in heel veel bedrijven. Heerlijke en stimulerende discussies tijdens de bijeenkomsten in de Eenhoorn in Amersfoort vanwaar wij altijd weer met nieuwe munitie vertrokken.
Geleidelijk aan zag je dat wij testers geaccepteerd werden en dat het IT-vakgebied en het testen daarbinnen volwassener werden.
Zo’n vereniging als TestNet kun je gebruiken om kennis te halen, maar zeker ook om die te brengen en te delen met je vakgenoten. Ik heb er altijd veel aan (gehad). Ben lid geweest van verschillende werkgroepen. Heel in het begin maakte ik deel uit van de werkgroep Testmanagement. Dat was echt pionieren, erg leuk en leerzaam. En op dit moment maak ik deel uit van de werkgroep Opleiding Testen op HBO / Academisch Niveau.
Ik heb verder gepresenteerd op evenementen, geschreven in TestNetNieuws en meegewerkt aan het boekje ter gelegenheid van het tienjarig bestaan.
De evenementen probeer ik altijd te bezoeken, erg leuk om veel bekenden uit het vak tegen te komen en onder het genot van het een en ander, de wereld in het algemeen, en die van het testen in het bijzonder, te bespreken.
Van de thema-avonden is het de laatste tijd te weinig gekomen, terwijl deze inhoudelijk vaak erg goed zijn. Maar ja, druk, druk, druk.
Hoewel TestNet een vereniging is van leden die op persoonlijke titel deelnemen, spelen  de commerciële belangen indirect ook een rol. De bedrijven manifesteren zich toch altijd, zeker richting ‘eindklant’. Prachtig vond ik het altijd om te zien hoe testinhuurverantwoordelijken van bijvoorbeeld KLM, Kadaster, Rabo omzoomd werden tijdens evenementen door de vertegenwoordigers van de verschillende detacheerders.
Ook de richtingenstrijd vind ik zeer de moeite waard. Vroeger met name TMap versus TestFrame, tegenwoordig Context-Driven versus de rest van de wereld. Er viel en valt altijd wat te lachen.
Ga zo door, op naar de 25!!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *