NieuwsMagazine

Nieuw in de TNN redactie: Gerben de la Rambelje

Door: Gerben de la Rambelje ● g.delarambelje@maxmin.eu ● @gerbenDLR
Faisel Isenia
Voor mij redelijk onverwachts ben ik twee weken geleden benaderd met de vraag of ik zin had om het redactieteam van TestNet Nieuws te komen versterken. Ruim een jaar geleden had ik al mijn interesse daarin getoond, maar toen was het moment nog niet daar. Nu is het wel zover: ik heb de rol als redacteur voor TestNet Nieuws met alle plezier aanvaard.
 
Mag ik mij even voorstellen: Gerben de la Rambelje, eenenveertig jaar, wonend te Amsterdam. Hobby’s: sporten, films, lezen, fietsen en wandelen. Ooit begonnen als programmeur en nu alweer zestien jaar werkzaam in de ICT. In 2005 ben ik via een opdracht met testautomatisering in het testvak gerold. Sinds die tijd heb ik mezelf verdiept en verder ontwikkeld als dedicated tester. Ik voel me als een vis in het water in het testvak en merk elke keer weer dat testers een apart soort volk zijn. De manier hoe wij denken, de kritische houding die we altijd innemen, de manier waarop wij met problemen omgaan, maakt ons waardevol, juist ook in agile omgevingen. Op dit moment ben ik werkzaam bij Global Collect, een payment service provider, de laatste twee jaar actief als agile tester.
 
Door de introductie van SCRUM in veel Nederlandse bedrijven is het testvak volop in beweging. Als tester word je in een agile omgeving niet alleen geacht iets te weten over testen, maar moet je ook op andere gebieden je skills ontwikkelen om van toegevoegde waarde te zijn binnen de organisatie. Dat het testvak aan het veranderen is, werd nog eens benadrukt in het boek ‘Bepaal je koers’ dat tijdens het vijftienjarige jubileum is uitgegeven. Wat mij betreft een echte must om te lezen.
 
En dan nu redacteur van TestNet Nieuws! Ik zal met veel passie en inzet mijn steentje gaan bijdragen aan de redactie. Samen met de andere redactieleden hoop ik in een goede sfeer en harmonie te kunnen werken aan de continuïteit van TestNet Nieuws en daar waar nodig zaken te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *