NieuwsMagazine

Even voorstellen: nieuw bestuurslid René van Veldhuijzen!

Auteur: René van Veldhuijzen ● informatiebeheer@testnet.org

Redactie: Frits van Iddekinge en Paul Beving

Sinds september ben ik onderdeel van het team bestuurders met als doel Informatievoorziening & Beheer. Deze rol heb ik overgenomen van Hatim. Dat wil zeggen dat ik een groot deel van de communicatie, via leden, website en nieuwsuitingen voor mijn rekening mag gaan nemen. En wie mij kent, weet dat ik vijf kwartier in een uur kan volpraten en geen probleem heb met het opzetten van teksten. Dus ik gok dat ook deze rol bij mij past.


Maar wie ben ik dan voor degene die mij (nog) niet kent?

Hoi, ik ben René van Veldhuijzen, de Test Positivo van Testimist. Wat? Nou, ok, iets normalere taal dan. René dus, 49 jaar oud, woonachtig in Odijk (je weet wel, waar de politie zit), sinds september 25 jaar in het testvak actief en ook al vrij lang lid van onze mooie vereniging. Als gediplomeerd ziekenverzorgende was de switch in 1998 bij het toenmalige IQUIP niet zo moeilijk. Communicatievaardig, in staat om multidisciplinair te werken en onder hoge druk de hoogst mogelijke kwaliteit na te streven. Wat vooral anders werd, was de man-vrouw verhouding, de switch van non-profit naar profit en de slechtnieuwsgesprekken, die véél makkelijker werden.

Door de jaren heen heb ik mooie opdrachten mogen doen bij onder andere Postkantoren, Belastingdienst, UWV, Cordares, Ziggo en Justitie. Na mijn ontslag bij Sogeti heb ik even voor logistieke reus CEVA gewerkt, waarna ik voor een klein engineering bedrijf (Open-i) een testclubje heb opgezet. Dat liep helaas vast in ondernemingsangst, waarna ik bij Squerist aan de slag ging als TA gilde baasje. Daar mocht ik al snel in het management plaatsnemen en heb ik mooie jaren vol cultuur en ontwikkeling meegemaakt.

Sinds 2021 ben ik freelance gegaan (geinig, want ik was ook 23 toen ik op mijzelf ging wonen) en heb mij ingeschreven als Testimist. Inmiddels voer ik mijn derde opdracht uit als testcoördinator bij de Gemeente Utrecht.

Ik was altijd wel te vinden bij bijeenkomsten en conferenties, want daar blijf je op de hoogte van wat er speelt. Je leert van anderen en je leert anderen kennen, naast vrienden uit het netwerk terug te zien. Sinds 2018 ervaar ik het privilege om ook voorin de zaal te mogen staan en heb ik diverse presentaties en workshops mogen verzorgen in binnen- en buitenland.

Tevens ben ik altijd actief geweest in de vrijwilligerswereld; als voetbaljeugdtrainer, commissielid van jeugdvoetbal en toernooien, hockeyjeugd trainer/coach, lid van een medezeggenschapsraad, voorzitter van een oudervereniging … Maar nu de kinderen op de middelbare school zitten en (denken) bij de sport mij niet meer nodig te hebben, begon ik wat ruim in mijn tijd te zitten, en toen kwam de vacature van bestuurslid voorbij. Ik geloof sterk in een vereniging door, voor en van testspecialisten. Ik zet mij dan ook graag voor jullie in om te zorgen dat er actuele en juiste informatie voorhanden is, er geweldige evenementen georganiseerd kunnen worden en er voor iedereen iets te halen valt uit het lidmaatschap van de vereniging. Dat kan het bestuur niet alleen en hopelijk steunen jullie ons dus met opbouwende kritiek, tips, adviezen en nieuwe leden.

Zoek mij gerust op bij één van de gave TestNet evenementen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *