NieuwsMagazine

Lust en liefde tot een ding, maakt de moeite zeer gering

Auteur: Menno van den Berg – sponsoring@testnet.org

Redactie: Eric Spaargaren en Paul Beving

De mens (homo sapiens) overleeft al meer dan 300.000 jaar. Wat ons onderscheidt van andere primaten is ons brein dat we gebruiken voor abstracte redenaties, taalverwerving, probleemoplossing en de ontwikkeling van socialiteit en cultuur. We zijn de enige levende wezens die vuur beheersen, voedsel bereiden, onszelf kleden en tal van technologieën en kunstwerken kunnen vervaardigen. De mens is meer dan enig andere diersoort in staat om zijn leefomgeving te veranderen en te ontwikkelen. De mens is flexibel en past zich aan. Hierdoor heeft de homo sapiens de neanderthaler overleefd. Hierdoor heeft de mens ook de coronasituatie overleefd. Het leven gaat post-corona door, maar anders dan in de tijd pre-corona. Dit kenmerkt zich in de bezoekersaantallen van evenementen en thema-avonden. Ondanks dat we vlak na de coronaperiode een afname constateerden van bezoekers zien we dit jaar gelukkig toch weer een sterker stijgende lijn in de bezoekersaantallen.

Zoals de mens als soort de corona heeft overleefd, zo heeft ook Vereniging Testnet de coronaperiode dus overleefd. Het bestuur van de vereniging realiseert zich dat verandering en ontwikkeling nodig is voor onze vereniging om te kunnen blijven overleven. Veranderen doe je echter samen.

Als je als lid goed hebt opgelet, dan heb je gezien in voorgaande Nieuwsflitsen, op thema-avonden, de algemene ledenvergadering en evenementen dat het bestuur verandering heeft ingezet. We hebben een nieuwe website en een van de veranderingen is om een aparte portefeuille gericht op sponsoring in het leven te roepen. Naast onze leden zijn ook onze sponsoren belangrijk. Samen zorgen we ervoor dat we geweldige evenementen en thema-avonden kunnen organiseren. Samen zorgen we ervoor dat we kunnen groeien. Hiervoor is communicatie en luisteren naar elkaar essentieel. En als we met elkaar communiceren en naar elkaars ideeën, dromen en feedback luisteren, dan is de term ‘sponsor’ eigenlijk een beetje neerbuigend naar de bedrijven die eraan bijdragen dat wij als Vereniging Testnet al 25 jaar twee evenementen/congressen per jaar kunnen organiseren en talloze thema-avonden.

Vandaar dat we het voortaan liever hebben over ‘partners’, daar waar we het hebben over onze trouwe achterban. Partners vullen elkaar aan en trekken samen op. Partners zorgen ervoor dat jij je kunt ontwikkelen of op andere gedachten wordt gezet. Dit is een wisselwerking die tot nog toe minder belicht werd vanuit onze vereniging. Het bestuur is bezig met de ontwikkeling van een partnershipprogramma, dat we samen met jullie, de leden, en onze trouwe voormalige sponsoren vorm willen gaan geven. Hierbij zetten we in op waarde (value) over en weer. Een eerste aanzet hiervoor heb je al kunnen ervaren op het voorjaarsevenement: de sponsortrack. Dit is een aparte track die door onze partners wordt ingevuld en die op het voorjaarsevenement erg goed bezocht werd.

Betekent dit dat we geen sponsoren meer hebben? Nee, zeker niet! We brengen een extra nuance aan omdat we vinden dat we bedrijven die al jarenlang sponsor zijn, niet over een kam mogen scheren met bedrijven die een onregelmatiger patroon kennen als sponsor van onze vereniging. Deze trouw en de trouw van onze leden maakt dat wij als vereniging door kunnen en ons kunnen blijven ontwikkelen, ook post-corona. Hoe duurzamer onze relatie met een partner, des te meer value de partner ook uit Testnet moet kunnen halen. Dat is fair. Naast onze partners verwelkomen we uiteraard ook nog steeds graag sponsoren met een onregelmatiger patroon. De gelden die we binnenhalen zorgen ervoor dat we de thema-avonden en evenementen vorm kunnen blijven geven en kunnen verbeteren.

Veranderen doen we echter samen en daar ben jij als lid ook voor nodig! Kom dus naar die thema-avonden, bezoek die evenementen en kom vooral met je feedback en ideeën! Vanaf het najaarsevenement 2023 zullen we ieder evenement een ideeënbus neerzetten waar je je idee of je feedback in kwijt kunt. Kijk ook eens op de website naar de agenda en evenementen van derden. Misschien dat je daar ook interessante, leuke dingen tegenkomt die georganiseerd worden door onze partners.

Wil je zelf meer betekenen voor je vakgebied of eens op een andere manier bezig zijn met je vak? Wil je eens wat anders dan de sleur van het dagelijkse leven? We zijn bij Vereniging Testnet altijd op zoek naar mensen met visie die zitting willen nemen in de verschillende commissies. Samen maken we het beter, leuker en creëren we de waarde waar we allemaal naar op zoek zijn! Heb je hier vragen over? Kom dan eens langs op een thema-avond of evenement en stel je vraag bij de evenementencommissie, het bestuur of neem contact op met mij via het e-mail adres sponsoring@testnet.org.

Menno van den Berg

  • Secretaris
  • Portefeuillehouder sponsoring
  • Vice voorzitter evenementencommissie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *