NieuwsMagazine

Introductie nieuw redactielid TNN: John Kronenberg

Auteur: John Kronenberg ● John.Kronenberg@bartosz.nl
joh_kronenberg_redactie
Een aantal maanden geleden ben ik door de TestNet redactie gevraagd of ik wilde ‘solliciteren’ op een vrijgevallen functie van nieuw TestNet-redactielid. Ik heb niet lang hoeven nadenken om positief op deze vraag te antwoorden. Als jarenlang lid van TestNet en in het verleden ook mijn betrokkenheid bij de TestNet werkgroep Testautomatisering weet ik uit eigen ervaring hoe inspirerend de inspanningen voor TestNet zijn. Ik ben ervan overtuigd dat we betere (test)professionals worden als we continu onze eigen ideeën op het vakgebied toetsen met de ervaringen van collegae uit het veld.
Als testprofessionals doen we dit dagelijks door persoonlijke gesprekken te voeren met onze (test)collegae binnen en buiten de eigen projectorganisatie. Mij lijkt het, als aanvulling hierop, een grote uitdaging om kennis te halen en mijn opgedane ervaringen terug te geven door actief met de door jullie geschreven artikelen aan de slag te gaan en dit in een vorm te krijgen waar de gehele TestNet-community wat aan heeft; goede vakinhoudelijke artikelen.
In het jaar dat TestNet is opgericht, 1997, ben ik als TestFrame testnavigator begonnen bij het toenmalige CMG. In de beginjaren van mijn carrière heb ik voornamelijk testautomatiseringsprojecten gedaan met tools als (toen nog) Mercury Winrunner, Rational Robot, Quicktest Professional en ATF. In de jaren die daarop volgden heb ik mezelf ontwikkeld tot een veelzijdige tester, maar met een grote interesse in de techniek. Testautomatisering is altijd ‘mijn ding’ gebleven.
Bijna acht jaar geleden ben ik voor Bartosz ICT begonnen. Als een van de eerste professionals ‘aan boord’ heb ik de groei van dit bedrijf meegemaakt. De afgelopen acht jaren heb ik uitsluitend projecten voor een grote financiële instelling gedaan. In één van de Agile projecten waar ik de laatste jaren deel van heb mogen uitmaken, heb ik met een aantal collega’s voor een BI-project testautomatisering in Fitnesse opgezet. Ik was hier zo enthousiast over dat ik tijdens het TestNet voorjaarsevent 2012 samen met Edward Crain en Jac Beekers een workshop over onze ETL testautomatiseringsoplossing heb gegeven. Een jaar later, tijdens het TestNet voorjaarsevent 2013, hebben we een passend vervolg aan de workshop gegeven door een presentatie over dit onderwerp te geven. Ik heb door de jaren heen dus al geregeld iets van me laten horen binnen onze TestNet-vereniging.
Ik ga met veel enthousiasme aan de slag om mijn bijdrage te leveren aan de TestNet redactie, maar ik kan hier geen goede invulling aan geven zonder julie hulp. Ik grijp deze mogelijkheid dan ook aan om jullie te vragen, mochten jullie (in potentie) een goed artikel voor de TestNetNieuws-uitingen hebben of als je enthousiast bent geworden om met een artikel aan de slag te gaan, jullie onder andere mij kunnen contacten. Samen met jullie zal ik dan aan de slag gaan dit artikel in een vorm te gieten zodat het publiceerbaar is. Ieder onderwerp of idee, hoe klein ook, is in principe akkoord, mits het uiteindelijke artikel voor de testcommunity maar interessant is.
Ook ga ik aan de slag met het geplaatst krijgen van korte boeksamenvattingen, niet noodzakelijkerwijs van testgerelateerde boeken. Dus als jullie zelf al een samenvatting hebben liggen die jullie willen aanleveren of een boek op de lijst willen krijgen dat volgens jullie kandidaat zou moeten zijn voor een samenvatting, dan houd ik me aanbevolen.

2 reacties

  1. Toen ik bij CMG begon toendertijd was John al volop bezig me testautomatisering, dus met 18 jaar testautomatiseringservaring is hij inmiddels een automatiseringsuru! ! Leuk dat je dit gaat doen John!.

  2. Hoi John,
    Gaaf dat je de uitdaging hebt aangenomen. Ik wens je heel veel succes. Indien je een keer wilt sparren weet je me te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *