NieuwsMagazine

Introductie nieuw redactielid TNN: Gilbert Smulders

Auteur: Gilbert Smulders ● gilbert.smulders@viqit.nl
Het was tijdens het afgelopen TestNet voorjaarsevenement dat ik werd geattendeerd op de vrijgekomen positie binnen het redactieteam van TestNet Nieuws. Daar ik al een tijdje aan het kijken was hoe ik een extra bijdrage kon leveren in het testvak, was dit een mooie gelegenheid. Al snel was ik er over uit dat ik dit wilde gaan doen. Ik was dan ook verheugd te horen dat ik vanaf nu één van de nieuwe redactieleden van het TestNetNieuws magazine ben.
Mijn naam is Gilbert Smulders en ik ben inmiddels zo’n 20 jaar werkzaam in het QA- en testvak. Daarbij heb ik diverse rollen vervuld. Uiteraard ben ik begonnen als tester, maar al snel pakte ik de rol van testcoördinator op. Voor dat ik het wist was ik teamleider van een testteam van ruim twintig man. Daarna heb ik een aantal jaar diverse projecten voor een aantal opdrachtgevers uitgevoerd als testmanager. De laatste periode ben ik weer actief als tester in een Agile team. Ik heb al veel gezien in het testvak, maar er valt nog meer te ontdekken.
Een extra rol
Ruim drie jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar ViQiT. Dit was een kleiner bedrijf dan waar ik vandaan kwam, maar wel één met meer groeimogelijkheden voor mijzelf. Ik ben daar aan de slag gegaan als managing consultant. Dat wil zeggen dat ik naast mijn opdrachten bij klanten een extra rol invul. Dit is de rol van productmanager waarin ik verantwoordelijk ben voor vakontwikkeling binnen onze organisatie. Inmiddels vervul ik naast deze extra rol ook de rol van fieldmanager voor een aantal collega’s. Al met al dus een heel veelzijdige baan. Dat maakt het werk nu ook zo leuk.
TestNetNieuws
Nu kan ik dan nog een extra rol op mijn CV zetten. Die van redactielid van TestNet Nieuws. Het is nog even onwennig wat ik precies moet doen in deze nieuwe rol. Ik heb wat ideeën en die moeten de komende periode verder ingevuld gaan worden. Daarbij kan ik uiteraard de hulp van mijn collega redactieleden, maar ook die van jullie allemaal goed gebruiken. Ik heb er in ieder geval veel zin in. Jullie zullen de komende periode vaker van mij gaan horen in het TestNetNieuws en hopelijk ook daarbuiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *