NieuwsMagazine

Gezocht: nieuwe redactieleden voor TestNetNieuws redactie 2.0 !!

Auteur: Rob van Steenbergen ● redactie@testnet.org

Wellicht is het je opgevallen dat sinds vorig jaar er geen ‘Themanummer’ in pdf-formaat meer uitkomt. Als redactie hadden we besloten om met de specials te stoppen en ons geheel te richten op onze nieuws-site. Dit betekent dat je van een ‘burst’ van artikelen naar een constante stroom van artikelen en nieuws gaat. Dat is inmiddels gebeurd. En wat opvalt, is dat ook de redactie mee moet veranderen met deze manier van werken. Daarom is het tijd voor redactie 2.0.
Heeft iedereen het zo druk?
De rol van een redacteur tot nu toe was: ‘Met alles meedenken en bekijken wat je op kan pakken, eventueel een onderwerp of twee onder je hoede’. Dit kostte een paar uur per maand en tijdens de speciale pdf-uitgaven zelfs wat meer tijd. Ondanks dat we probeerden ruim te plannen werd het richting deadline toch vaak spannend. Voor de mensen die wel iets zouden willen betekenen voor onze nieuws-website en een steentje willen bijdragen, maar beperkt zitten in de tijd heb ik goed nieuws: wordt redacteur van een categorie! Dit kost je een paar uur in het jaar, waarbij je drie of vier keer iets publiceert op de website.
Verschillende rollen
In redactie v2.0 is er ruimte voor verschillende rollen met verschillende inzet:

 • Basis-redactie, bestaande uit de hoofdredacteur, eindredacteur, communicatie en één of twee algemene redacteuren;
 • Categorie-redactie, bestaande uit diverse redacteuren die één of meerdere categorieën invullen (of met meerdere redacteuren op één categorie werken).

Voor alles geldt (mijn ervaring): je gaat doordat je een redactierol vervult bewuster zijn van de trends en het nieuws in het vakgebied en je netwerk wordt flink uitgebreid doordat je actief bezig bent naast je werk. En op je CV staat het ook goed natuurlijk.
Openstaande categorieën
Voor de volgende categorieën zoeken we  nieuwe redacteuren die voor een bepaalde tijd invulling willen geven hieraan.

 • Testnieuws uit de media: dit is een check die je regelmatig doet per week. Je doet dit met ten minste twee redacteuren en is een constante stroom verzorgen van testnieuws. Zorgt ervoor dat in ieder geval zelf up-to-date bent.
 • TestNetNieuwsflits: één keer per week de TestNetNieuwsflits samenstellen en laten versturen. Kan ook over meerdere redacteuren verdeeld worden.
 • Nieuwe / ad hoc artikelen: in je netwerk rond blijven vragen om artikelen over testen die men zou willen publiceren op de site. Is een uitdaging, maar 3 of 4 artikelen per jaar zou makkelijk moeten kunnen.
 • Interessante links en blogs: het zelf schrijven van een blogje met interessante verwijzingen naar andere testverhalen. Maximaal 3 tot 4 keer per jaar.
 • Testcongressen: ook een nieuwe categorie, want daar schrijven we hier nog niet over. Invulling naar eigen inzicht.

Voor deze categoriën hebben we ondertussen nieuwe redactie collega’s

 • TestNet Thema-avonden
 • Voor- en najaarsevenement
 • Columnisten, bloggers, cartoon
 • Interviews

Eigen inbreng, eigen inzicht
Voor elke categorie redacteur geldt: ‘Dit zijn richtlijnen, je kan het invullen naar eigen inzicht’. Wellicht kan je nog wel meer verzinnen, iets waar je toch al bezig mee bent en wat je via onze nieuws-site zou willen verspreiden?
Eén keer iets leveren?
Misschien wil je je niet binden, maar gewoon een keer iets leveren? Een eigen artikel of iets dergelijks. Ook dat is natuurlijk en is altijd al zo geweest en alle input is nog steeds welkom!
Geïnteresseerd? Doe mee!
Een bepaalde periode, één categorie (eventueel samen met iemand) oppakken, één keer per jaar iets willen leveren? Mail mij voor de mogelijkheden en alle vragen die je hebt. Je mag rekenen op mijn enthousiasme en ik ben beschikbaar om je goed in te werken (of een van de andere redactieleden).
Mail redactie@testnet.org voor meer informatie of om je gewoon aan te melden

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *