NieuwsMagazine

Falsehoods programmers believe about…

Auteur: Rob van Steenbergen ● redactie@testnet.org
25062013 foto Robvs2
We waren vandaag op mijn opdracht aan het praten over adresvelden in onze software en op welk moment er een bepaalde controle moet optreden. Zelf vond ik de controle die er in gebouwd was op het veld ‘postcode’ goed genoeg. De developer uit mijn team dacht dat het controleren van het veld ‘land’ er ook bij zou moeten horen. Na navraag bij collega’s waren we het er over eens dat één veld controleren, het postcode veld dus, goed genoeg was. De software is klaar!
Totdat een collega-tester een land tegenkwam die optionele postcodes heeft. Sommige landen gebruiken geen postcodes, dus hoef je het postcode veld niet in te voeren. En dan wordt er geen controle uitgevoerd… Ah… Juist…
Ik heb de developer ingelicht over deze bevinding en hem in het openbaar gefeliciteerd met zijn inzicht.
Later kreeg ik een berichtje van hem met een link naar ‘Falsehoods programmers believe about addresses‘. Een mooi overzicht van wat er mis kan gaan, met in dit geval adressen binnen het Verenigd Koninkrijk. Een behoorlijke lijst… Een hele mooie checklist voor als je software aan het maken (of testen) bent voor dit specifieke onderdeel. Er worden in het stuk nog een paar ‘falsehoods’ genoemd. Deze wilde ik graag delen. Dit soort checklists zijn zeer handig voor onze test-toolbox.

 
Veel testplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *