NieuwsMagazine

De beste / slechtste testervaring van Marjolein Pordon

Redactie: Henk Johan Kwakkel
Auteur: Marjolein Pordon

Wat houdt jou tegenwoordig bezig?
Ik ben in juli 2017 het testvak ingerold en ik geniet met volle teugen. Ik heb bij Squerist mooie kansen gekregen om me te ontwikkelen en richt me nu vooral op BI testen. Ik ben onderdeel van het BI gilde. We leren hierin van elkaar door de diversiteit aan specialismen en ontdekken wat er leeft in de markt en hoe wij hierbij kunnen ondersteunen.

Aan welke testopdracht heb je goede herinneringen en waarom?
Ik heb pas één grote testopdracht gedaan. Daarvoor heb ik een paar POC’s mogen uitvoeren rondom TA. Dat zijn leuke opdrachten. Je leert het bedrijf kennen en wat ze nodig hebben aan TA. Ondertussen onderzoek je verschillende opties van tooling en wat zou passen bij de website of applicatie van het bedrijf. Je leert in korte tijd veel over testen en hoe de opties toe te passen in een geautomatiseerde omgeving. Ik kijk dan ook uit naar een volgende opdracht waar ik meer de technische kant van testen op zal gaan.

Van welke testervaring heb je veel geleerd en wat heb je geleerd?
Toen ik bij mijn eerste grote testopdracht begon, kwam ik in een team waarin de developers remote zaten. Daarnaast waren de stories vrij technisch, wat afstemmen wellicht lastig zou maken. Ik werkte gelukkig samen met een developer en architect die goed bereikbaar waren en als ik dat nodig had op locatie kwamen. Ze gebruikten veel beeldmateriaal en lieten me regelmatig meekijken met wat zij deden. Er werd eigenlijk nooit gezegd dat iets te technisch was. Ze probeerden me altijd mee te nemen in wat ze deden en hoe, binnen wat relevant zou zijn voor mijn tests. Het heeft mij gemotiveerd om ook in mijn huidige team en bij komende opdrachten bij developers diepere vragen te stellen en meer te weten te komen over wat er in de code gebeurt. Bij een bug vraag ik hoe en waar het ontstaan is, om in de toekomst ook beter de risico’s te kunnen inschatten. Werken met dit team heeft mijn visie op testen verbreed en verdiept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *