NieuwsMagazine

Call For articles voor TestNetNieuws special!

Auteur: Rob van Steenbergen ● redactie@testnet.org ● Twitter: @rvansteenbergen
25062013 foto Robvs2
De vakanties zijn nauwelijks begonnen en toch zijn er al weer aardig wat mensen bezig met de voorbereidingen voor het volgende TestNet evenement, wat in het najaar gaat plaatsvinden. Omdat de grote evenementen nauw gekoppeld zijn met ons mooie TestNet Nieuws Magazine, zijn ook de voorbereidingen op de redactie begonnen. Want we willen nog een beter magazine maken, nog meer testers aan het woord laten en op deze manier meehelpen om het testvak verbeteren!
Dus beste testers, hierbij de Call For Articles for de volgende TestNetNieuws special. Het thema van het najaarsevenement is dit keer ‘Hoe verbeter ik mijn prestatie?’ Lees hier meer over het evenement.
Waarover zal ik schrijven?
Heb jij in je werk als tester iets gedaan waarvan je denkt: ‘Dit zou iedereen moeten weten. Wat ik heb gedaan heeft mij geholpen en kan anderen zeker helpen om hun werk te verbeteren.’ Het hoeft geen nieuwe manier van testen te zijn, het kan gaan over kleine zaken; hoe heb ik in dit lastige traject communicatie met de eindklant weten te bevorderen? Hoe beschrijf je een bevinding het beste? Welk tooltje heb ik gebruikt bij mijn testen wat mij ongelooflijk heeft geholpen in een bepaald project?
Lang of kort artikel?
Het hoeft geen artikel te zijn van drie pagina’s. Schrijf iets over wat jouw manier van testen beter heeft gemaakt. Het idee, de uitwerking en het resultaat. Misschien past het wel op een half A4-jte of op de achterkant van een bierviltje? Een quote of een ezelsbruggetje? De vorm is vrij, jouw inbreng is voor iemand anders weer een bron voor ideeën. Natuurlijk zijn uitgewerkte ideeën in grotere artikelen ook welkom, voor de nodige verdieping van het testvak.
Nog wat praktische zaken

  • Om een redactieplanning op te stellen: uiterlijk 20 juli 2014 ontvangen we graag een melding van jouw voornemen om in te zenden met een korte toelichting op de inhoud (een paar regels of bullet points);
  • De uiterste inleverdatum voor het artikel is 31 augustus.

Jouw artikel bevat naast de hoofdtekst ook de volgende onderdelen:

  • Titel van het artikel;
  • Naam van de schrijver(s) met contactgegevens (e-mail en telefoon, eventueel @twitternaam);
  • (Pas)foto van de schrijver(s) – Lever een redelijk groot formaat op graag, minimaal de grootte van je scherm!!
  • Een teaser: een alinea van een vijftal zinnen die kort de inhoud van het stuk weergeven en de lezer prikkelen om verder te lezen;
  • Graag zien we per artikel ten minste één of twee illustraties. Deze in het artikel plaatsen, maar ook, apart geleverd in groot formaat.

Uiteraard zal de redactie helpen om je artikel zo goed mogelijk te presenteren. We reviewen alle artikelen, redigeren en maken de opmaak voor het blad. Mochten er verbetervoorstellen zijn, dan passen we deze samen met jou aan.
Bedankt!
Bij voorbaat alvast hartelijk dank voor je bijdrage. Zowel de melding om iets te schrijven, vragen en het artikel kan allemaal naar ons e-mailadres: redactie@testnet.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *