NieuwsMagazine

Call For Articles voor ons voorjaars Magazine

Auteur: Rob van Steenbergen ● redactie@testnet.org
25062013 foto Robvs2
We zijn weer begonnen aan de voorbereidingen van ons goed gelezen TestNetNieuws Magazine welke in het voorjaar gaat verschijnen. Voor deze voorjaarseditie verwelkomen wij artikelen, die een relatie hebben met het thema van het voorjaarsevenement “Boodschappers van de koning: de kracht van testrapportage”
Ik ben zeer benieuwd naar jullie ideeën en ervaringsverhalen. Ik verwacht dat dit wel wat verschillende perspectieven op dit onderwerp gaat opleveren. Mijn ervaring is dat elk bedrijf weer anders denkt over testrapportages. Zo verwachten sommige projecten volledig uitgeschreven rapportages ten behoeve van een audit trail. Ergens anders is een mondelinge rapportage van de tester of ontwikkelaar voldoende. Wat zou een testrapportage minimaal moeten bevatten volgens u? Heeft u goede of minder goede ervaringen met een bepaalde manier van rapporteren? Hoort een vrijgave advies in een testrapportage? Of rapporteren we alleen over de kwaliteit zonder vrijgave advies? Hoe verwerk je rapportages die uit verschillende automatische controle systemen komen? Wat voor soorten testrapportages zijn er eigenlijk nodig en voor wie zijn deze rapportages?
Dit zijn een paar vragen die in mij opkomen. En ik ik kan nog wel even doorgaan. Mocht u nog wat meer inspiratie willen, neem dan gerust contact met mij op. Genoeg om over te schrijven lijkt mij. Natuurlijk denken we graag mee en begeleiden je graag in het schrijven van een mooi artikel!
Praktische zaken
Uiterlijk 17 februari 2015 ontvangen we graag een melding van jouw voornemen om in te zenden, met een korte toelichting op de inhoud (een paar regels of bullet points). Stuur jouw aanmelding naar ons e-mailadres redactie@testnet.org

 • De uiterste inleverdatum voor het artikel is 10 maart 2015.
 • Jouw artikel bevat te zijner tijd naast de hoofdtekst ook de volgende onderdelen:
  • Titel van het artikel
  • Naam van de schrijver(s)
  • Contactgegevens (email en telefoon, eventueel @twitternaam)
  • (Pas-) foto van de schrijver(s) – Lever een redelijk groot formaat op graag, minimaal de grootte van je scherm!!
  • Een teaser: een alinea van een vijftal zinnen die kort de inhoud van het stuk weergeven en de lezer prikkelen om verder te lezen
 • Qua lengte van jouw artikel denken wij aan bijdragen van een halve tot vier A4-tjes (vraag even als het meer of minder wordt)
 • Graag zien we per artikel tenminste één of twee illustraties. Deze in het artikel plaatsen, maar ook, apart geleverd in groot formaat.
 • Wij hebben een duidelijke voorkeur voor artikelen die in actieve stijl zijn geschreven.
 • Uiteraard zal de redactie jouw artikel beoordelen, redigeren en waar nodig, in overleg, aanpassen. Ook kan het voorkomen dat we zullen voorstellen om het in een ander nummer van TestNet Nieuws of op onze live blog te plaatsen.

Heb je nog vragen? Mail die dan aan redactie@testnet.org
Wij rekenen op vele inzendingen van onze leden en zijn wij benieuwd naar jouw bijdrage!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *